Όχι απλώς διατροφή, αλλά στάση ζωής σε όλα τα στάδιά της, συμπεριλαμβανομένης της κύησης, του θηλασμού, της νεογνικής, της παιδικής, της εφηβικής αλλά και της εμμηνοπαυσιακής ηλικίας.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ένας vegan τρόπος διατροφής και γενικά διαβίωσης είναι υγιεινότερος από αυτόν του δυτικού τύπου, ενδείκνυται δε και για τις γυναίκες που βρίσκονται σε κύηση. Αρχικά, να επισημάνουμε ότι οι απαιτήσεις του οργανισμού σε πρωτεΐνη μπορούν εύκολα να ικανοποιηθούν σε μια vegan διατροφή, η οποία περιλαμβάνει ποικιλία φυτικών τροφών και ικανοποιητικό αριθμό θερμίδων (Ιταλική Ένωση Διατροφολογίας 2017), καθώς όλα τα βασικά αμινοξέα μπορεί να τα προσλάβει ο ανθρώπινος οργανισμός από τις φυτικές πρωτεΐνες (USDA, Υπουργείο Γεωργίας των Ηνωμένων Πολιτειών 9/12/2018).
Εάν μια ποικιλία φυτικών τροφών καταναλώνεται κατά τη διάρκεια της ημέρας, δεν υπάρχει ανάγκη για συνδυασμούς πρωτεϊνικών πηγών σε κάθε γεύμα (Αμερικανική Διαιτητική Ένωση 2016). Είναι αλήθεια ότι μια vegan διατροφή και ειδικότερα μια Whole Food, Plant - Based Diet, δηλαδή μια διατροφή Μη Επεξεργασμένων Φυτικών Τροφών, μειώνει τον κίνδυνο:
Στις εγκύους διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στη διατήρηση:
Άρα μικρότερο κίνδυνο για μαιευτικά προβλήματα:
Τέλος, οι λεχώνες που ακολουθούν αυτό το διατροφικό μοντέλο έχουν καλύτερη ποιότητα γάλακτος, καθώς αυτό περιέχει πολύ λιγότερες διοξίνες, τοξικές χημικές ουσίες οι οποίες συσσωρεύονται στο ζωικό λίπος επειδή είναι λιποδιαλυτές και μπορεί πολύ εύκολα να εισέλθουν στον ανθρώπινο οργανισμό, αλλά και να παραμείνουν, μιας και δεν αποβάλλονται με τα ούρα.